Wat is belangrijk bij het dragen van bedrijfskledij?

Op die plaatsen waar gewerkt wordt, zal er over het algemeen bedrijfskledij worden gedragen. Nu zal dat bij het werken op een kantoor niet zo belangrijk zijn, maar wel op die plaatsen waar de fysieke arbeid groot is. Denk daarbij in bedrijf aan het werken aan bepaalde machines, maar ook in de logistiek, transport- of bouwsector. Heb je een fysiek zware baan, dan is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met bepaalde voorzorgsmaatregelen. Goede bedrijfskledij moet ervoor zorgen dat je goed en veilig je werkzaamheden kunt uitvoeren.

Waar moet bedrijfskledij aan voldoen?

Wanneer je bedrijfskledij draagt, moet dat comfortabel gedragen kunnen worden. De bedrijfskledij moet op de eerste plaats een uitstekende pasvorm hebben. In sommige beroepen wordt er ook nog naar het ontwerp gekeken.

De bedrijfskledij moet voldoen aan de veiligheidseisen. Werk je met gevaarlijke chemische stoffen, dan moet de stof de kwaliteit hebben om je te kunnen beschermen. De stof moet niet alleen stevig zijn, maar ook waterafstotend. Wanneer je met veel gereedschappen werkt, moet je het gemakkelijk kunnen opbergen in de bedrijfskledij. Er zijn beroepen waar je gezien moet worden en dan is het belangrijk dat de werkkledij fluorescerend is. Deze zijn dus niet alleen van belang voor verkeersregelaars, maar er zijn meer beroepen waarbij dat vereist is.

Andere veiligheidsmaatregelen

Naast de bedrijfskledij moet er ook voor gezorgd worden dat andere delen van het lichaam worden beschermd. Daarbij kun je denken aan de oren, ogen, handen, hoofd en voeten. Waar je werkt, moet je kijken of je goed beschermd wordt tegen de gevaren van je werkzaamheden. De werkgever zal ervoor moeten zorgen dat zijn werknemer de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen heeft. De Arbeidsinspectie zal hierbij controleren. Als de werkgever er niet voor zorgt dat zijn werknemers de juiste beschermingsmiddelen hebben, kan hij een behoorlijke boete krijgen.